charovna2017

обновена 3:51 PM EEST, May 24, 2018

82 нарушения в областта при 24-часова операция за контрол на скоростта

policeavtomobil tg1

От 6 часа на 19 април до 6 часа на 20 април 2017 г. в страната бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростта, организирана по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция „(TISPOL), под името „24 часа контрол на скоростта“. Основната й цел бе намаляване на пътно-транспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране, което е главна причина за възникване на тежки ПТП с най-голям брой загинали и ранени както в България, така и в другите страни от Европейския съюз. Подобна операция се провежда от TISPOL от 2013 г.

В област Търговище екипите на сектор „Пътна полиция“ следяха основно за спазване на максимално допустимата скорост на движение на МПС в населените места, главните и третокласни пътища, посредством мобилни и стационарна камера. Бе осъществен и контрол за евентуално управление на МПС от водачи, употребили алкохол или упойващи средства, както и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и винетни стикери за използваните пътища от републиканската мрежа.

По време на операцията в областта ни със стационарна камера са констатирани 71 нарушения на скоростта, а с мобилни камери – 11. Установени са два случая на управление на МПС в населено място със скорост над 50 км/ч. Констатиран е и случай на управление на лек автомобил от 27-годишен водач след употреба на наркотичните вещества метамфетамин и канабис. В хода на акция „24 часа контрол на скоростта“ служителите на сектор „Пътна полиция“ са установили и 49 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

По време на провеждането й в област Търговище няма пострадали в пътни инциденти хора. За това време са регистрирани две леки пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите.

Пресцентър МВР Търговище

14°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 88%

Wind: 11.27 km/h

  • 25 May 2018 26°C 12°C
  • 26 May 2018 25°C 12°C