charovna2017

обновена 2:06 PM EET, Nov 24, 2017

Обновиха детския отдел на читалището в село Давидово

do 141117

Обновеният детски отдел към Народно читалище „Светлина - 1927“ в с. Давидово ще бъде официално открит в четвъртък. В него са разположени Библиотека на играчките и Кът за четене. Помещенията са ремонтирани и обзаведени със средства на Фондация за децата в риск по света.


Целта на съвместните ни усилия е да се осигури защитено и приветливо пространство, което стимулира детското развитие чрез игра и четене, насърчава взаимодействието между деца и родители, повишава информираността за етапите на детското развитие и нуждите на децата, предоставя възможност на децата да се социализират с други деца и да придобиват и усъвършенстват социалните и комуникативните си умения в приятелска среда, сподели Невена Маджарова от Клуба на нестопанските организации в Търговище.


Библиотека на играчките е защитено пространство, пълно със стимулиращи развитието образователни играчки, които ангажират децата във въображаема игра и ги учат на цветове, пространствени възприятия, фина двигателна координация и езикови умения.


В продължение на три години Фондация за децата в риск по света (ФДРС) и екипа на Клуб на НСО, в партньорство с читалището в с. Давидово, работят по програмата „Библиотека на играчките”, като развиха и успешно приложиха нов за страната ни мобилен подход в прилагането на програмата. До сега два пъти седмично над 20 деца от село Давидово, на възраст от 2 до 7 години заедно със своите майки, се включват активно в заниманията по програмата.

Снимка: НЧ "Светлина"

-2°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 95%

Wind: 0.00 km/h

  • 25 Nov 2017 9°C -2°C
  • 26 Nov 2017 11°C 2°C