charovna2017

обновена 12:00 PM EET, Mar 22, 2018

Доброволци демонстрираха гасене на пожар в двора на търговищко училище

pbzn 71217

С демонстрация на използване на прахов пожарогасител „Ятрос 6“ за гасене на запалени петролни продукти в Търговище отбелязаха Деня на доброволеца.

Занятието се проведе в двора на I СУ „Св. Седмочисленици“ в града. В него участници в доброволното формирование към община Търговище показаха знанията си и демонстрираха уменията си в погасяването на пожари под наблюдението на екип служители на РСПБЗН-Търговище, където доброволците са получили своята първоначална подготовка. Действията им бяха наблюдавани с нескрит интерес от около 200 възпитаници на учебното заведение и техни преподаватели.

Участниците в демонстрацията разказаха накратко на децата за мисията на доброволчеството и предварително им разясниха как трябва да се използва пожарогасителят. Впоследствие доброволците показаха на практика как трябва да се подходи към огнището на пожара и каква техника да се използва за правилно насочване струята на пожарогасителя. Благодарение на адекватните им действия импровизираният пожар бе успешно ликвидиран, а създадената димна завеса около „мястото на инцидента“ създаваше усещането за реалност на ставащото. На учениците бе дадена възможност и сами да изпробват възможностите на праховия пожарогасител, а желаещите да сторят това бяха не един и двама.

Пресцентър РС ПБЗН Търговище

0°C

Targovishte

Snow

Humidity: 96%

Wind: 22.53 km/h

  • 22 Mar 2018 1°C -1°C
  • 23 Mar 2018 2°C -2°C