charovna2017

обновена 11:45 AM EET, Nov 14, 2018

Предлагат проф. Николай Овчаров и Радослав Черкезов за почетни граждани на Търговище

pg 130218

Cъc звaниeтo „Πoчeтeн гpaждaнин нa Tъpгoвищe" дa бъдат yдocтoeни журналистът Радослав Черкезов и археологът проф. Николай Овчаров щe peши нa зaceдaниeто си идната седмица Oбщинcĸият cъвeт.
Πpeдлoжeнията ще бъдат внесени от адвокат Сунай Хасанов и кмета на Търговище д-р Дарин Димитров.


Номинацията за доайена на журналистическата гилдия Радослав Черкезов е във връзка с безспорните му заслуги и принос в развитието на обществено-политическия, социалния, културния и спортен живот на града и общината, се казва в докладната. Предложението е подкрепено с 34 подписа на общественици и популярни личности от града, начело с проф. д-р Ганчо Папуров.


Проф. Николай Овчаров е виден български археолог с международно признание, чийто корени са свързани с гр.Търговище. Той провежда проучвания и последващи разкопки, обогатяващи историческите сведения за района на Търговище. Има значителен принос за възстановяване разкопките на Мисионис, за неговото популяризиране като античен град и туристическа дестинация, за увеличаване възможностите за финансиране на нови проучвания, разкопки и реставрация на обектите в крепостта. Това са неоспорими заслуги за съвременното развитие на град Търговище и общината, е записано в докладната, която ще бъде внесена от градоначалника.


Наградите на най-новите почетни граждани на Търговище ще бъдат връчени на тържествената сесия на Общинския съвет на 14 май, когато градът честа своя празник.

10°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 63%

Wind: 12.87 km/h

  • 14 Nov 2018 12°C 0°C
  • 15 Nov 2018 11°C 3°C