charovna2017

обновена 5:09 PM EET, Dec 13, 2018

Два пожара гасиха огнеборци през изминалото денонощие

pojarnikari tg15За изминалото денонощие екипи на районните служби ПБЗН в Търговище и Попово са погасили два пожара, възникнали поради неправилно боравене с отоплителни уреди.

Единият е възникнал в кв. „Калково“ на гр. Търговище.Там огънят е унищожил 250 кв. м покривна конструкция, а посредством намесата на огнеборците е спасена сградата. В ликвидирането на пожара са участвали два екипа на РС ПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 12 000 л вода.

Пожар, възникнал в коминно тяло на къща, са гасили и колегите им от РС ПБНЗ-Попово – в с. Бракница, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени 4 кв. м каратаван и 2 кв. м мазилка, а сградата е спасена.

През денонощието без преки материални загуби са погасени още два пожара, възникнали в коминни тела – на апартамент на ул. „Трапезица“ в гр. Търговище и в къща в с. Дриново, община Попово, както и пожар в контейнер за отпадъци на ул. „Хр. Ботев“ в гр. Търговище.

На 1.03.2018 г. служители на РС ПБЗН-Търговище са оказали съдействие за извличане с помощта на специализирана техника на два заседнали товарни автомобила – фирмена собственост, в снега на пътното платно на път I-4/София-Варна/ в района на с. В.Левски, община Търговище, които са затруднявали движението на МПС в участъка.

Пресцентър МВР Търговище

-1°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 81%

Wind: 8.05 km/h

  • 13 Dec 2018 5°C -3°C
  • 14 Dec 2018 2°C -1°C