charovna2017

обновена 5:09 PM EET, Dec 13, 2018

Кметът на Търговище приет за член на Ротари клуб

rk 50318

Към семейството на Ротари клуб - Търговище се присъедини нов член. Това е кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. На редовната си сбирка /1 март 2018г./ миналата седмица се проведе церемонията по приема. На нея настоящият президент на клуба Атанас Цанев му връчи значка за членство и символите на клуба.


Новите членове ще допринесат за развитието на клуба и неговата дейност. Да си в редиците на Ротари е въпрос на чест и привилегия, да си в редиците на Ротари – значи си успял, значи слагаш интересите на обществото пред своите, готов си да подадеш ръка и да бъдеш приятел. Мир чрез служба е нашият девиз, припомни Цанев.


Кметът Димитров сподели, че поканата да членува в Ротари е комплимент и за него е чест да бъде част от най-голямата в света неправителствена хуманитарна организация Ротари Интернешенъл. Обеща съдействие за реализация на текущите проекти и програми на клуба, които се правят в полза на обществото.


Ротари клуб Търговище е създаден на 30 ноември 2001 г. В него членуват 26 доказани професионалисти от различни сфери на живота.


Целта на организацията е да събира на едно място лидери, които доброволно да отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света.Членовете обикновено се срещат един път седмично, което е както социално мероприятие, така и възможност за осъществяване техните мисии. 

Ротари не е свързана по никакъв начин с религиозните и с политическите убеждения на своите членове. Насърчавайки хуманизма и почтеността във взаимоотношенията между хората, Ротари зачита личната свобода на всеки човек. Затова тя е преследвана от тоталитарните и недемократичните режими по света (например комунистически, фашистки и нацистки), а се радва на добър прием във всички демократични общества.

Най-известното мото на Ротари е "Service above Self" - "За безкористна служба".

0°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 68%

Wind: 9.66 km/h

  • 13 Dec 2018 5°C -3°C
  • 14 Dec 2018 2°C -1°C