charovna2017

обновена 3:24 PM EET, Mar 22, 2019

Нови двама задържани за шофиране след употреба на наркотични вещества

sgrada rdvr

Образувани са две бързи полицейски производства по чл. 343 б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На 12.03.2018 г. при извършена на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 23-годишния К.П. от гр. Търговище, е установено, че същият управлява моторното превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози – метамфетамин и амфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство.

На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. К.П. е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 12.03.2018 г. около 20 ч. на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище - до кръстовището с ул. „Цар Борис Първи“, при извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес ЦЛК 230“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 25-годишния М.Р. от гр. Търговище в посока центъра на града, е установено, че е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози – метамфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

М. Р. е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Пресцентър МВР Търговище