charovna2017

обновена 10:03 AM EEST, Jun 19, 2019

Великденският благотворителен бал на Ротари клуб Търговище събра 12 350 лв.

rk 160418

По традиция в дните покрай Великден Ротари клуб – Търговище проведе благотворителен бал, на който се събират средства за общополезни инициативи.

Тази година ротарианците и техните приятели дариха 12 350 лв. Строителният предприемач Тошко Райчев направи най-големите откупки от благотворителния търг с 18 предмета. Той дари 4850 лв., като стана притежател на картина маслена живопис на художника Валентин Голешев за сумата от 3 500 лв. Арендаторът Божидар Митов откупи от търга предмети за 750 лв., а бизнес дамата Зорница Зашева - за 650 лв.

Президентът на клуба за 2017/2018 г. Атанас Цанев обяви пред гостите, че парите ще бъдат инвестирани в общозначими проекти за местната общност.


„Ние сме уверени, че целите които си поставяме, ще бъдат постигнати, защото наши приятели от сродна организация подадоха ръка и дариха солидна сума за развитието на Търговище. Всички ние, ротарианци и приятели, сме обединени от девиза на Ротари Интернешънъл тази година – Правим разликата. Правим разликата с другите, които още не са осъзнали, че трябва да служим на обществото. И това, което пише на Народното събрание „Съединението прави силата”, ще ни помогне да изпълним нашите задачи”, каза президентът на Ротари клуб - Търговище

Благотворителният бал уважиха гости от клубовете във Варна и Балчик, областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева и зам.-кметове.

Снимки: Кольо Колев