charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Jan 16, 2019

Младежи с увреден слух със своя шатра на панаира

pg 1605181

Младежи и възрастни с увреден слух от Търговище участват със своя шатра в панаирното изложение.


Тук можете да намерите изработени от тях творби от плат, както и уникати, дарени от хора с добри сърца за каузата. А тя е „Уют в тишината, уют в сърцата“.


Кампанията цели да се съберат средства за подобряване на условията в клуба на ул. „Ст. Караджа“ в Търговище, който хората със слухови и говорни увреждания ползват съвместно с Клуба на инвалида. В него членуват 66 души от града и общината.


Тук те се събират всеки понеделник и четвъртък, за да общуват, да изиграят партия шах, да погледат спорт по телевизията или за да празнуват.

pg 1605182
Със събраните от продажбата на панаира средства искат да си купят кафе машина, кухненско оборудване и други необходими неща, за да направят своя кът уютен и приятен за срещите си.


„Ние сме част от това общество. Ние чувстваме, обичаме, радваме се, живеем и мечтаем, имаме цели, които постигаме, трудим се и се борим с трудностите, както вас“, пише на постера на павилиона с техни произведения.


Научили за инициативата от групата „Ръчно изработени уникати. Продажби. Покупки. Съвети. Взаимопомощ“ в социалната мрежа, към кампанията се включват над 50 творци от цялата страна. Те изпращат ръчно изработени уникати - предмети от дърво, бижута, изображения на светци, картини, пана, играчки от плат, дизайнерски торби, кукли в народни носии, макет на къща, суверини, кутии за бижута и др.

Всеки, закупил си продукт от павилион 8 на Изложението, подпомага каузата на младежите с увреден слух.

pg 1605183

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C