charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

В Търговище се проведе информационна среща за туризма

1206181

Днес областният управител Митко Стайков откри информационна среща с представители на общини, туристически дружества, музеи, институции и организации в областта на туризма във връзка с възможността да станат учредители в Организация за управление на Дунавски туристически район, съобщиха от пресцентъра на Областната управа в Търговище.


Съгласно концепцията за туристическо райониране на България, утвърдена от министъра на туризма, се определят девет туристически райони, сред които и Район Дунав с център гр. Русе.

Район Дунав се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всички девет, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението.

Основната спецификация на района и неговите уникални, конкурентни предимства като туристическа дестинация, са в областта на културния и круизния туризъм, а сред разширената специализация се причисляват още културно-исторически, речен, приключенски и еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.


Всички присъстващи на информационната среща днес се обединиха около мнението, че създаването на тази организация ще внесе нова динамика в процеса по брандиране и популяризиране на Дунавския регион като атрактивна туристическа дестинация и ще допринесе за пълното прилагане на закона.