charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

55 места в публичната администрация по програма „Старт на кариерата” в областта

tg09164

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2019 г. по програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата предоставя възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност.


Ha тepитopиятa нa oблacт Tъpгoвищe пo пpoгpaмaтa щe бъдaт нaeти oбщo 55 виcшиcти, като свободните работни места в град Търговище са 33. Mecтaтa ca зaявeни oт тepитopиaлни пoдeлeния нa цeнтpaлни вeдoмcтвa, oблacтнaтa и oбщинcĸитe aдминиcтpaции - cпopeд ĸoнĸpeтнитe пoтpeбнocти нa вceĸи paбoтoдaтeл. В Oблacтнa aдминиcтpaция обявените paбoтни мecтa ca 3.


До 19 октомври 2018 г. включително бюрата по труда в страната ще приемат документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в публичния сектор. С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие, тази година Агенцията по заетостта е осигурила и възможност за подаване на електронни заявления.


Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.


За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 19 октомври 2018 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрани в бюрото по труда като търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.


Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т.ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта, както и на информационните табла във всички бюра по труда в страната.


Допълнителна информация: Дирекция “Бюро по труда” - Търговище, ул. Ст.Караджа №1, тел. 0601/66773; Дирекция “Бюро по труда” - Попово, ул. “Ал.Стамболийски” №2, тел. 0608/45727; Дирекция “Бюро по труда” – гр.Омуртаг, ул. “Климент” №2, тел. 0605/6-43-36