charovna2017

обновена 9:43 AM EET, Jan 16, 2019

Митко Стайков участва в бизнес форум

0711182

Областният управител на Търговище Митко Стайков участва в бизнес форум с двустранни срещи България – Азербайджан. Той се проведе в гр. София и се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Целта е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между двете страни. На събитието присъстваха представители на 28 компании от Азербайджан и около 100 представители на българския бизнес.


Форумът бе официално открит от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и от министъра на селското стопанство в Република Азербайджан Инам Керимов.


„През 2017 г. търговският стокообмен между България и Азербайджан бележи ръст от 38 %”, заяви Теменужка Петкова и уточни, че отношенията между двете страни са изключително добри и на високо политическо ниво.


По време на форума бяха презентирани бизнес климатът, възможностите за инвестиции, икономическите зони и туризъм в България и в Азербайджан. Обсъдени бяха и новите възможности за търговско и производствено сътрудничество и партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.


Бизнес форумът се организира в рамките на петото заседание на междуправителствената комисия на България и Азербайджан за икономическо сътрудничество.

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C