charovna2017

обновена 3:20 PM EET, Nov 16, 2018

Митко Стайков участва в бизнес форум

0711182

Областният управител на Търговище Митко Стайков участва в бизнес форум с двустранни срещи България – Азербайджан. Той се проведе в гр. София и се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Целта е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между двете страни. На събитието присъстваха представители на 28 компании от Азербайджан и около 100 представители на българския бизнес.


Форумът бе официално открит от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и от министъра на селското стопанство в Република Азербайджан Инам Керимов.


„През 2017 г. търговският стокообмен между България и Азербайджан бележи ръст от 38 %”, заяви Теменужка Петкова и уточни, че отношенията между двете страни са изключително добри и на високо политическо ниво.


По време на форума бяха презентирани бизнес климатът, възможностите за инвестиции, икономическите зони и туризъм в България и в Азербайджан. Обсъдени бяха и новите възможности за търговско и производствено сътрудничество и партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.


Бизнес форумът се организира в рамките на петото заседание на междуправителствената комисия на България и Азербайджан за икономическо сътрудничество.

3°C

Targovishte

Partly Cloudy

Humidity: 55%

Wind: 12.87 km/h

  • 17 Nov 2018 4°C -2°C
  • 18 Nov 2018 5°C -1°C