обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Обработват против заледяване рискови участъци от общинската пътна мрежа

zima qn20142

11 констативни протокола за непочистени площи са съставили контрольорите на Общината

Общинското предприятие БКС продължава обработката против заледяване на четвъртокласната пътна мрежа в общината, съобщиха от пресцентъра на кметската управа.

През нощта на 29 срещу 30 ноември, след постъпили сигнали в Община Търговище, екипи на БКС са обработили заледени участъци в района на селата Макариополско, Бистра и Голямо Соколово. През тази нощ със соли са обработени още рискови участъци по направленията Макариополско-Буйново, Дралфа-Миладиновци, Дралфа-Кошничари, Момино, Лиляк-Пресиян-Божурка и Разбойна-Черковна.

Със смес от натриеви и магнезиеви соли отново са третирани основните улици и булеварди в града.

В момента БКС продължава работа в участъка между селата Черковна и Драгановец, а други 2 машини обработват вътрешни улици в града.

11 констативни протокола пък са съставили на 29 ноември контрольорите на Община Търговище на собственици на търговски обекти за непочистени от сняг и ледени висулки прилежащи площи.

Припомняме, че почистването около жилищните и търговските обекти, е задължение на хората, които живеят там или ги стопанисват. При установяване на нарушения, се налагат глоби в размер от 50 до 100 лв. за физически лица и имуществена санкция в размер от 100 лв. до 500 лв. за юридически лица, съгласно Наредбата за опазване на обществения ред в общината.