обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Започна празничната декемврийска програма за Коледа в Търговище

kelha 271216

Започна празничната декемврийска програма за Коледа в областния град.


Днес ще грейне градската елха. Това ще стане на тържество с начален час 17,00 на централния площад. В него ще участват Teaтpaлнa ĸъщa „Mapиeтa и Mapиoнeтa“ – гp. Coфия, Eлeнa Дoбpeвa oт І CУ „Cв. Ceдмoчиcлeници“ и BГ „Πpoтaйм“ oт ІV OУ „Ив. Baзoв“.

На площада ще има музика и танци, които да допринесат за празничното настроение. Ще бъде обособен кът с пощенска кутия за послания и пожелания за приятели, близки и жителите на града. За тези, които не си носят картички на място ще има пункт, откъдето да си вземат и да напишат своите желания. След тържеството всички празнични послания ще бъде закичени като гирлянди на елхата.


В Регионален исторически музей - Търговище продължават образователните занимания с деца „Край огнището на Бъдни вечер“.


Утре от 17,30 ч. ще бъде открита традиционната коледна изложба на художниците от Търговище в галерията, а от 19 ч. в театъра е концертът на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.


В началото на другата седмица в библиотеката ще бъде открита изложба-базар "Коледни чудеса" и работилница "Коледни усмивки". Предстоят Коледен концерт на възпитаниците на Музикално-сценичната школа при ЦПЛР – ОДК, официалната церемония по награждаване на най-добрите спортисти, отбори и треньори за 2018 г., Коледни щуротеки в Младежкия дом и шоа в градското читалище.

Коледният базар стартира от 17 декември. Той ще бъде съпътстван с богата празнична програма с участието на местни състави и индивидуални изпълнители. Коледният концерт на женски хор „Златна лира“ е на 18 декември в РБ "Петър Стъпов".

Повече за празничната декемврийска програма в Търговище ТУК.