charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

Областният управител се срещна с ръководството на местна шивашка фирма

0901194

Областният управител Митко Стайков се срещна със служителите на шивашка фирма „Балконф” ЕООД. Повод за визитата са споделени от ръководството на предприятието проблеми, свързани с потребност от намирането на квалифицирана работна ръка. На срещата присъства и заместник областният управител Панайот Димитров.

Заедно с Емилия Рангелова – началник цех, губернаторът и заместник областният управител обходиха помещенията, които са оборудвани с необходимата техника и машини.  Тя обаче сподели, че фирмата изпитва необходимост от добре подготвени професионални кадри.

В тази връзка губернаторът обеща да съдейства за организиране на работна среща между ръководството и директори на професионални гимназии от областта, на която да бъдат обсъдени възможностите за дуално обучение в предприятието.

Основният довод на губернатора бе, че дуалната форма ще осигури натрупването на практически опит на учениците в реална работна среда и по този начин шивашката фирма ще се обезпечи с професионално подготвени кадри. По време на срещата бяха обсъдени още цикълът на работа, работното време, заплащането и социалните придобивки, които се осигуряват на служителите.

Фирмата, в която работят около 340 служители, е едно от успешните предприятия в частния сектор в региона и осъществява дейността си от 1991 г.