charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

Дарение за детските градини от Котбус

DSC04934

Днес децата от детските градини №2 „Осми март“ и №9 „Приказка“ получиха като дарение от побратимения на Търговище немски град Котбус, образователни материали по безопасност на движението.

Помагалата бяха предадени в градините от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря Христалина Халачева.

Пратката съдържа табла с изображения на пътните знаци, светлоотразителни шапки и жилетки, комплекти за първа помощ и други материали.

Изпращането на дарението е следствие на визитата на общинското ръководство на Котбус в Търговище през август, 2018 г. Тогава делегацията от Германия остана изключително впечатлена от мобилния център за безопасност на движението в детска градина „Осми март“ и обособената такава площадка в детска градина „Приказка“, обновена по Оперативна програма „Региони в растеж“. Побратимената ни община пък реализира инициативи, свързани с обучението по безопасност на движението сред подрастващите.

Подобни инициативи са част от усилията на  ръководството на Община Търговище за активизиране на сътрудничеството с побратимените ни градове, както и на обмена на добри практики в сферата на образованието.