charovna2017

обновена 5:47 AM EEST, Aug 19, 2019

242 пролетен панаир в Търговище запазва цените за търговските площи

izl 140518

Запазване на досегашните цени за наемане на площи по време на традиционния пролетен панаир в Търговище, предлага Общинската администрация.

242 издание на търговския форум, който в последните години се налага с богатата си съпътстваща програма, ще се проведе от 13 до 19 май 2019 г. в залите на Художествената галерия „Никола Маринов”, площите пред нея, както и обособения терен за атракции.

Предложението е кв. м. от изградената модулна конструкция в галерията да се отдава срещу наем от 50 лв. С 10 лв. по-малко да струва кв. м. от свободната закрита площ в залите, а при шатрите цената да е 20 лв. за кв.

При свободната, пред залите и на т.нар. панаир за атракции, когато се наемат до 50 кв., цената пада на 15 лв. За площите от 50 до 100 кв. тя е  13 лв. Тези над 100 кв., които се наемат на откритите площи, са по 10 лв. за кв. Цените са без ДДС и са за целия период на панаира.

Предложението се внася за обсъждане на сесия на Общинския съвет в Търговище.

Запазването на цените цели задържане на традиционните участници и привличане на нови в пролетния панаир.

Заявки за участие ще се приемат от началото на февруари.

Въпреки усилията на ръководството на Община Търговище да намери работещо решение за ремонт и възстановяване на опожарената зала от галерията, към момента няма техническа възможност за това. Оглед, извършен от специалисти, установи, че конструкцията на залата е увредена и не подлежи на ремонт. Тя трябва да бъде премахната, да се изготви нов проект и да се изгради изцяло наново.