обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

300 кг храна за кучета получи от деца Общинският приют в Търговище

DSC06061

300 кг храна за кучета получи от ученици Общинският приют за безстопанствени животни в Търговище днес.

Дарението бе занесено в приюта лично от децата от I „а“ и „д“ клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“. Заедно с тях бяха и класните им ръководители Румянка Добрева и Галина Пенчева.

Средствата, с които е закупена храната, са събрани от благотворителен базар. Той е организиран по проект „Да научим децата да защитават животните“, по който II СУ работи съвместно с Фондация „Четири лапи“. В акцията са се включили и децата от II „а“ и „г“ клас, както и трите групи от занималнята в училището.

По време на посещението децата се интересуваха какви са условията за отглеждане на животните и как могат да осиновят куче.

Директорът на приюта Стойчо Атанасов обясни, че осиновяването се случва на място, като тези кучета са освободени от заплащането на годишна такса и са кастрирани. Изисква се единствено да бъдат регистрирани в местната администрация, в случай че се отглеждат на територията на общината. Той обясни, че от началото на годината осиновените кучета са 12, а в момента питомците на приюта са малко над 100.

От Общинския приют припомнят, че той е отворен за посещения за граждани, които желаят да се включат в грижите за животните, всеки делничен ден от 13 до 15 часа, като само в сряда посещенията са от 11 до 13 часа. Всяка втора и четвърта събота от месеца гражданите могат да посещават животните в приюта от 10 до 12 часа.