обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Ало измамниците се активизираха, жена метна торба с пари от балкона

tel 0217

10 неуспешни опита за телефонни измами са извършени в Търговище през последните два дни, информират от полицията.

На 7.03.2019 г. около 14 часа след обаждане на стационарен телефон неизвестен извършител е въвел в заблуждение 56-годишна жена от гр. Търговище и под предлог за необходимост да бъде оказано съдействие на полицейски служители, осъществяващи операция по задържане на извършители на телефонни измами, е отнел от владението й сумата от 3 000 лв., 100 евро и 60 британски паунда.

Потърпевшата е хвърлила парите в найлонова торбичка през терасата.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

От РУ-Търговище информират, че през последните два дни в града са извършени около 10 неуспешни опити за реализиране на телефонни измами по гореспоменатата схема.

От полицията отново апелират към гражданите никога да не дават парични суми или ценности, поискани им в телефонен разговор от хора, представящи се за полицейски служители.  При осъществяване на функциите си полицейските органи не използват парични средства, предоставени им от граждани, и не търсят от тях финансово съдействие при провеждане на операции за задържане на извършители на престъпления. Получат ли телефонно обаждане с подобно искане, хората следва незабавно да прекъснат връзката, и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.