charovna2017

обновена 10:03 AM EEST, Jun 19, 2019

Търговищенец оглави Комисията за финансов надзор

817ed8cac2eea7f02fb7a97645e95990

Бойко Атанасов е новият председател на Комисията за финансов надзор.

С пълно единодушие Народното събрание избра единственият кандидат Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Кандидатурата му подкрепиха 134-ма депутати. Гласове „против” и „въздържали се” нямаше, пише КРОСС.


Преди да положи клетва като председател на Комисията за финансов надзор, Бойко Атанасов подаде оставка като зам.-председател на комисията, отговарящ за инвестиционните посредници.

След избора му Бойко Атанасов благодари на депутатите за гласуваното му доверие и положи клетва от парламентарната трибуна. „Предстои ни много работа и се надявам, че тя ще бъде в колегиалност и активен диалог с бизнеса“, заяви той.

КФН е специализиран държавен орган, който обединява регулирането и надзора на различни сегменти на финансовата система - капиталовия, застрахователния и пазара на допълнителното пенсионно осигуряване.


Бойко Атанасов е роден през 1970 г. в Търговище. Средното си образование завърша в Техникума по механотехника. След това завършва УНСС със специалност „Планиране и прогнозиране на икономическите системи". От 1996 г. до 2017 г. работи в НАП, включително и като изпълнителен директор на Агенцията. През 2017 г. заема длъжността зам. министър на финансите с ресор – НАП и Митници, а след това става зам. председател на КФН – ръководещ направление „Надзор на инвестиционната дейност“.

Снимка: КРОСС