charovna2017

обновена 6:09 AM EEST, May 27, 2020

Предлагат архиерейския наместник Славчо Проданов за почетен гражданин на Търговище

td 151

Ставрофорен иконом Славчо Проданов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Търговище“ предлага председателят на Постоянната комисия по „Образование , култура , културно–историческо наследство и вероизповедание“ към Общински съвет – Търговище Дамян Иванов. 

За това съобщават от пресцентъра на Община Търговище.

Докладната ще бъде разгледана на заседание на местните съветници този месец. В нея се посочват основни моменти от биографията на архиерейския наместник на Търговище, който има огромни заслуги за утвърждаване авторитета на църквата, възстановяване и поддържане на храмовете в енорията, създаването на християнската трапезария, която подпомага бедни, болни и самотни хора от 1996 г. насам и други.  

Вносителят Дамян Иванов припомня, че отец Проданов е назначен за архиерейски наместник на Търговищката духовна околия през 1990 г.  Оттогава неуморно работи в полза на вярата, духовността, съпричастността, привличайки и християни, и мюсюлмани, обединени от инициативите на отеца, който следва заветите на Нюйоркския митрополит Андрей.

Връчването на почетното отличие ще бъде на тържествената сесия на Общинския съвет на празника на града – 14 май 2019 г.