обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Момиченце от с. Могилец се нуждае от средства за лечение

13240b209d57b804e54b69a7348399ab

5-годишно дете от омуртагското село Могилец страда от детска церебрална парализа и се нуждае от средства за лечение в чужбина.

Малката Бусе се ражда преждевременно. Поставят й диагнозата, когато става на годинка. Детето не може да пълзи, седи и върви.

Преди три години му правят операция в Сърбия, но и тогава семейството не разполага с необходимите средства, за да продължи с рехабилитация, макар да е имало наченки на подобрение.


Следват ежемесечни рехабилитации в Котел. Благодарение на тях днес Бусе прави отделни крачки, но нестабилно.


Предстои й втора операция в съседната държава, за която са нужни около 10 хил. евро. Многодетното семейство обаче не може да ги осигури, затова се надяват на помощта на хора с добри сърца. Петгодишната Бусе е едно от трите деца в семейството. Има батко на 12 г. и по-малко братче – на 4 г. Родителите са безработни, помага им бабата, каза за TargovishteBg.com Хасан Хасанов – секретар на кметството в селото.


Вече е започнала кампания по набиране на средства за лечението на Бусе, защото операцията е насрочена за началото на юни.


Нямаме много време, но аз вярвам, че с вашата помощ ще съберем нужните средства. Досега са събрани около 1000 евро, каза майката на малкото момиченце Зюлфе Хасан.

Във фейсбук е сформирана група „Да помогнем на Бусе да проходи“. Кампания е обявена и в HelpKarma, където лесно може да се преведе сума в подкрепа на Бусе Хрюстемова – чрез карта, PayPal или банка.