обновена 12:48 PM EEST, Sep 24, 2020

Отборът от Попово стана победител в състезанието „Ваканция, здравей!“

smvr 0519

Вчера Търговище бе домакин на заключителната проява в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ под наслов: „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

Целта бе в навечерието на лятната ваканция децата да демонстрират на практика наученото от тях с помощта на служителите от „Охранителна полиция“ и на Детска педагогическа стая по програмата, а именно – как да играят безопасно, как да пазят сигурността си като участници в движението по пътищата, как да реагират правилно и адекватно в различни рискови ситуации.


Надпреварата включваше три състезателни дисциплини. Стартът й бе даден с решаването на тест, включващ въпроси от безопасността на движението по пътищата, като според регламента на въпросите трябваше да се отговори за 30 мин. Последва състезание по майсторско управление на велосипед, в което участниците трябваше да изпълнят определени задачи за време. В последната състезателна дисциплина по един представител на отборите трябваше да облече полицейска и пожарникарска униформа - също за време, като в това начинание всеки от тях бе подпомаган от един свой съотборник.


За прекрасното настроение в залата, което съпътстваше цялата проява, се погрижиха възпитаничките на Марианна Савова от балет „Вега“ и момичетата от профил „Музика“ от II СУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище с ръководители Десислава Станкова и Росица Милкова.


С победата в оспорваната надпревара се поздрави отборът на ОУ „Л. Каравелов“ в гр. Попово с общ сбор от трите дисциплини 31 т. На второ място само на две точки разлика след него се класира отборът на II СУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище, а на трето – отборът на I СУ „Св. Седмочисленици“-Търговище, с общ сбор от 20 т.

Всички участници в празничната проява получиха поздравителни грамоти от ГД „Национална полиция“, подписани от нейния директор гл. комисар Христо Терзийски, и от РУО-Търговище, както и предметни награди.