charovna2017

обновена 8:59 AM EEST, Sep 19, 2019

Възможно е временно затруднение в движението на МПС на територията на област Търговище

put nov16

На 6, 7, 8 и 9 юни през територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе ще преминат военни формирования с едрогабаритна техника.

Възможно е временно затруднение на движението на автомобили по основни пътища на територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе на 6, 7, 8 и 9 юни, поради преминаването на военни формирования с едрогабаритна техника за участие в учение на НАТО.

На 6 юни от 9,30 часа поетапно през един час започва предвижването на 3 военни формирования с едрогабаритна техника, които ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут – гр. Тополовград-гр. Елхово-с. Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой. След това колоните продължават към пътен възел "Петолъчката" - гр. Котел - гр. Омуртаг - гр. Разград - полигон „Николово“ - ГКПП „Русе“. Същите формирования се очаква да преминат през територията на област Търговище в следобедните часове на 6 юни 2019 г.

На 7, 8 и 9.06.2019 г. през територията на област Търговище в посока Русе се очаква да премине по едно военно формирование с едрогабаритна техника по гореспоменатия маршрут на ден, като на 8.06.2019 г. това ще стане в предиобедните часове на деня, а на 9.06.2019 г. – следобед.

„Пътна полиция“ и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища. Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.