обновена 12:10 PM EEST, Jul 9, 2020

110 джигити за два часа на участък от пътя София-Варна край Търговище

mvr 210719

Продължава специализираната полицейска операция за подобряване безопасността на движението.

В хода й екипи на сектор „Пътна полиция“ и на служители от „Охранителна полиция“  извършват ежедневни проверки по пътищата на област Търговище. Контролните точки са определени след предварително извършен анализ на пътния травматизъм и са предимно в участъци с интензивен автомобилен трафик и в места с концентрация на пътни инциденти, информират от пресцентъра на ОД МВР Търговище. 

От началото на операцията(14 ч. на 18.06.2019 г.) до 10 ч. на 21.06.2019 г. по пътищата на община Търговище са констатирани 24 случая на неправилно изпреварване, като на съответните водачи са наложени глоби по фиш.

За същия период от време са установени и 8 случая на неизползване на обезопасителни колани, обезопасителни системи за превозване на деца и предпазни каски от мотоциклетисти, за които на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата /най-често този вид нарушения са установени при излизане на съответното МПС от кв. „Запад 2“в гр. Търговище и включването му в път I-4/София-Варна/.

Полицейските служители са регистрирали и 7 случая на неправилно пресичане на пешеходна пътека от страна на пешеходци, за което на нарушителите са наложени глоби по фиш.

Временно е отнето свидетелството за управление на МПС на един водач, заради незаплатени от него наложени му глоби. Установен е един случай на управление на МПС от неправоспособен водач, за което му е съставен акт за установяване на административно нарушение. Със заповед за прилагане на принудителна административна мярка/ПАМ/на друг водач временно е отнето свидетелството за управление на МПС, поради негов отказ да бъде изпробван по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух. На същия ще бъде наложено административно наказание – глоба и временно лишаване от правоуправление.

Само за два часа – за времето от 15 до 17 часа на 20.06.2019 г.,  с автоматизирано техническо средство (лазерна тринога) в участък от път I-4/София-Варна/ в община Търговище са установени 110 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

Превантивната акция на „Пътна полиция “в област Търговище и в цялата страна продължава. С оглед очакващия се засилен трафик днес и през почивните дни пътните полицаи съветват водачите на МПС да управляват с повишено внимание, съобразена скорост, и да спазват необходимата дистанция между моторните превозни средства.