обновена 3:09 PM EET, Nov 28, 2020

Със състезания, турнири и концерт ще отбележи професионалния си празник МВР - Търговище

36587387 2144024995626854 1097796488420917248 n

С приятелски срещи по футбол и волейбол, състезания по стрелба и майсторско управление на МПС ще отбележат професионалния си празник служителите на МВР в Търговище.

Програмата ще бъде открита с тържествена церемония с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз, която започва в 9,30 ч. на 4.07.2018 г. пред официалния вход на сградата на ОД МВР-Търговище.

Гостите на тържеството ще имат възможност да видят част от използваната от полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения техника, в това число – и новите автомобили, с които бе обогатен автопаркът на Дирекцията през май и юни т. г.

Служители на РУ-Попово ще демонстрират различни техники от полицейската лична защита. Непосредствено след това на покритото стрелбище в сградата на ОДМВР – Търговище ще започне традиционният турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет за представители на местното самоуправление, съдебната система и медиите.

След приключването му стартира състезанието по стрелба с боен пистолет между отбори на различни структурни звена на областната дирекция, както и на РД ПБЗН-Търговище. 

В 10,30 ч. на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище ще прозвучи началния съдийски сигнал на приятелската футболна среща между отборите на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище. Паралелно пред централния вход на стадиона започва състезанието между полицейски служители по майсторско управление на автомобил – за мъже и за жени.

Отбори на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище ще се срещнат помежду си в още една приятелска среща – по волейбол. Тя ще започне в 11 ч. в спортна зала „Дечо Стефанов“.

От 17 ч. в конферентната зала на ОД МВР-Търговище започва празничният концерт за служителите послучай професионалния им празник и 140 години от създаването на МВР. В него ще вземат участие състави на Центъра за младежки дейности и инициативи в града. Поканени са и много бивши служители на областната структура.