charovna2017

обновена 1:55 PM EET, Jan 21, 2020

Празник "Да се повеселим на мегдана" в кв. Бряг

18081912

Областният управител Митко Стайков уважи празничното тържество по повод събора на кв. Бряг.

То премина под надслов "Да се повеселим на мегдана". Сред официалните гости на празника бяха още заместник областният управител Панайот Димитров, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, ръководители и представители на държавни и общински структури и др.


Празничният ден в кв. Бряг започна с утринна служба в църквата "Св. Успение Богородично" в квартала, отслужена от ставрофорен иконом Славчо Проданов. В деня, в който православната църква почита празника Успение на Св. Иван Рилски, местните хора и техните гости отправиха молитви за здраве, благоденствие и всеобщо добруване. 


В читалище "Пробуда - 1926" главният специалист Екатерина Кумпелова припомни историята на населеното място, което е обявено за квартал през 1972 г., откогато започва и неговото благоустрояване.

В празничния концерт се включиха самодейни певчески и танцови състави от селата Алваново, Давидово, Съединение и кв. Въбел. Със свои изпълнения се представи и певческата група към пенсионерския клуб в кв. Бряг.
Празникът продължи с пъстра музикална програма в центъра на квартала, пред сградата на читалището.