обновена 3:04 PM EET, Nov 26, 2020

Три отличия от Чехия за служител на ОД МВР-Търговище

53fd17f29e2ee4396aa9eb03f41cc50ca

Три отличия от Чехия получи служител на ОД МВР-Търговище.

За това съобщават от пресцентъра на полицията.

Мл. инсп. Йордан Йорданов работи в Чехия три месеца в съвместни патрули със свои колеги от други страни.

През настоящата година между МВР и чешката полиция беше сключено споразумение „Съвместни патрули 2019“. Съгласно него шестима български полицейски служители бяха изпратени в Чехия за участие в съвместни патрули в определени индустриални райони, където живеят чужди граждани. Сред тях е и младши инспектор Йордан Йорданов, 33-годишен, старши полицай към РУ – Търговище, който беше командирован от Областна дирекция на МВР – Търговище за срок от 3 месеца в град Пардубице в Чешката република.

Там мл. инсп. Йорданов е работил съвместно със свои колеги от Румъния, Словакия и Полша. При изпълнение на задачите много му е помогнало владеенето на руски и английски език. Към дейността на съвместните патрули на място бил проявен голям медиен интерес. За този период от време служителят на РУ-Търговище е участвал в изпълнението на съвместни дейности с колегите си от други страни по охрана на обществения ред на чешка територия, като представянето му в мисията и личният му принос при изпълнението на поставените задачи са оценени високо.

В знак на признание и благодарност за отлично изпълнение на дейности в рамките на международното полицейско сътрудничество, и по-специално - за поддържане на обществения ред, предотвратяване на престъпления и нарушения и управление на сигурността, след приключване на мисията мл. инспектор Йордан Иванов Йорданов е награден със следните три отличия - Медал на директора на Областна дирекция на полицията на Пардубицка област, Мемориален сертификат на полицейските служби на Чешката Република и Паметен плакет на отдел „Полиция за чужденци“.