обновена 3:41 PM EEST, Oct 22, 2020

Търговище беше домакин на балканска среща на хотелиери и ресторантьори

2709192a

Днес в Търговище се проведе работна среща на представители от ресторантьорския и хотелиерския бизнес от България, Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.

Срещата бе организирана по повод Международния ден на туризма, като домакин на проявата бе ресторантьорът Тодор Янакиев. Във форума участва и областният управител Митко Стайков.


Стайков приветства гостите като акцентира върху възможностите за туризъм, които предлага Търговищка област. „Активно си сътрудничим с Министерството на туризма за намиране възможности за привличане на туристи във вътрешността на страната и по-конкретно в Търговищка област”, подчерта той. Стайков заяви още, че е необходимо град Търговище и регионът да се утвърдят като предпочитана дестинация по отношение на културния, историческия и винения туризъм. „Надявам се това Ваше посещение да прерасне в бъдещи контакти”, пожела на гостите губернаторът.

Областният управител бе отличен с благодарствена грамота за подкрепата към бранша и взаимното сътрудничество. Стайков благодари за отличието и подчерта, че само когато представителите на държавната и общинската власт и бизнеса работят заедно, тогава могат да се постигат положителните промени за обществото. С благодарствен лист бе отличен и д-р Дарин Димитров.
За цялостен принос в развитието на ресторантьорството и туризма на Балканите с плакет бе награден Тодор Янакиев.
Отличията бяха връчени от представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.