обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Автоконтрольор от Търговище сред победителите в конкурса „Пътен полицай на годината“

3

Мл. автоконтрольор Николай Николов от сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище е победител в дисциплината „Майсторско управление на автомобил“ на Националния конкурс „Пътен полицай на годината“.

С купа и почетна грамота се завърна от участието си в 27-мото поредно издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината“ отборът на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. Завоюва ги младши автоконтрольор Николай Николов, който се наложи над всичките си съперници и спечели победата в дисциплината „Майсторско управление на автомобил“, като изпълни предвидените упражнения за време от 1 минута и 20 секунди /на 10 секунди разлика пред следващия го в класирането/.


В надпреварата премериха сили 64 състезатели от 30 отбора от всички областни дирекции на МВР. Участниците се състезаваха в 4 дисциплини: „Майсторско управление на автомобил и на мотоциклет“, „Стрелба с пистолет“, „Оказване на долекарска помощ на пострадал при пътен инцидент“ /теоретична и практическа част/, и теоретичен изпит по основни положение от Закона за движение по пътищата и Закона за МВР.


Отборът на ОД МВР-Търговище в състав: мл. автоконтрольори Николай Николов и Муса Бичков, зае 12-то място в крайното класиране на турнира.