обновена 12:45 PM EEST, Sep 22, 2020

Рецидивисти от Търговище на съд за домови кражби

temida 0216

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама рецидивисти за извършени домови кражби.

За това съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Т. Х. и Н.С. е за това, че в периода от 05.07.2018 г. до 21.01.2019 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства за взломяване на входните врати, отнели от владението на собствениците без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи на обща стойност 6726,70 лв. като случаят е немаловажен и кражбата представлява опасен рецидив, като:

Двамата обвиняеми са от  гр. Търговище. На 05.07.2018 г. решили да извършат кражба в гр. Велико Търново. Около 09:00 часа пристигнали в града с лек автомобил. Пеша достигнали до набелязания адрес на ул. „Козлодуй“, разбили секретния патрон на вратата и проникнал в апартамента, като извършили кражба на златни накити и пари.

На 21.01.2019 г. отново решили да извършат кражба в гр. Велико Търново, този път на адрес на ул. „Народни Будители“, от където отнели  ценни вещи - преносим компютър „Асег“, два мъжки часовника, на стойност над 4 400 лв.

Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления против собствеността. В момента са в Затвора гр. Варна.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.