charovna2017

обновена 2:53 PM EEST, May 26, 2020

Злато и сребро за търговищки криминалист от републиканското по ориентиране

2894093b998c74e69a8be6b4ce5088772

Златен и сребърен медал спечели служител на ОД МВР-Търговище на републиканското първенство по спортно и приложно ориентиране за служители на МВР.

 Два медала в индивидуалната надпревара на проведеното от 1 до 4 октомври т г. състезание в околностите на Разград, спечели Петър Тодоров, служител в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР-Търговище .

Той бе над всички и завоюва златото в индивидуалното класиране при мъжете във възрастовата група до 45 г. в класическата дистанция 4 400 м. В индивидуалната надпревара в дисциплината „Приложно ориентиране“ /бягане на дистанция от 4 100 м, с включена стрелба с малокалибрено оръжие/ Тодоров се класира втори, със сребърен медал, след Борис Йосифов от Главна дирекция „ПБЗН“, като търговищкият състезател не допусна нито един пропуск в стрелбата.

В републиканското първенство мериха сили 13 отбора – от областни дирекции на министерството, както и отбори на ГД „ПБЗН“ и ГД “Изтърпяване на наказанията“ към Министерството на правосъдието. Индивидуалната надпревара бе в 4 възрастови групи, отделно за мъже и за жени.

Отборът на ОД МВР-Търговище в състав: Петър Тодоров, Антон Николов, Станислав Станков, Николай Желев и Милена Янева, също се представи стабилно в отборната надпревара, като спечели шесто място и грамота в щафетното бягане.

А в крайното комплексно класиране търговищкият отбор се класира на пето място, за което също заслужи почетна грамота. Победител в крайното класиране е отборът на ГД „ПБЗН“. Отличията на победителите и на техните подгласници бяха връчени от директорите на ОД МВР-Разград ст. комисар Ивайло Йовчев, и на ОД МВР-Търговище - ст. комисар Николай Ненков.