обновена 3:31 PM EEST, May 31, 2020

Условна присъда за нашенец, чийто питбул нахапа пенсионерка във Велико Търново

pitbul 0819

Условна присъда получи търговищенец, чийто питбул нахапа възрастна жена във Велико Търново.


След постигнатото с прокуратурата споразумение, магистратите в старопрестолния град признаха 29-годишния мъж от Търговище за виновен в това, че не е положил достатъчно грижи за собственото си куче и не взел мерки то да не навлиза в чужда собственост.

През март тази година животното нападнало и нахапало 85-годишната жена, като й причинило "тежка телесна повреда — осакатяване на ляв горен крайник - пълна трайна контрактура на лява лакетна става, лява гривнена става и пръстите на лява китка, водеща до пълна липса на активни и пасивни движения на ляв лакът, гривнена става и пръстите на лява китка, както и средни телесни повреди, изразяващи се в обезобразяване на ляв горен крайник от грубите посттравматични белези по лява предмищница и лява лакетна става и трайно затруднение движението на ляв горен крайник, поради счупване на лява лъчева кост и множество разкъсно-контузни и задерни рани", е записано в протокола от съдебното заседание.


Съдът наложи на собственика на кучето наказание от година и 2 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага за срок от 3 години, както и глоба в размер на 600 лв. Освен това той трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 294 лв.


Определението не подлежи на обжалване.

 

Снимка: trafficnews.bg