обновена 12:22 PM EEST, Jul 14, 2020

Втора официална церемония за награждаване на талантите с присъдени общински стипендии

45068287 2237610896516904 4319952314761740288 n

Общинският съвет в Търговище и Община Търговище организират втората официална церемония за отличаване на учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Тя ще се състои на 6 ноември, от 18.00 часа в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

На церемонията ще бъдат връчени грамоти на всички 52 деца, отличени през годината от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура”.

Комисията сe оглавява от председателя на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, а в състава й са още: Силвия Доманова, старши експерт „Образование” в дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Търговище, Стефан Станчев, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО-Търговище и общинските съветници Дамян Иванов, Анета Куманова, Светослав Иванов и Николай Златков.

В програмата ще участват: изпълнители и танцьори от Музикалната школа и Детската фолклорна школа към Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс Търговище; театралната и вокалната студия и балет „Галакси“ към читалище „Напредък-1864“ Търговище; Балетна формация „Търговище, Модерен балет „Вега“ и Детски танцов ансамбъл „Шарено герданче“ към Центъра за младежки дейности и инициативи.

 Водещи на церемонията ще са учениците от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Десимира Пламенова и Момчил Димитров.

Входът е свободен. При запълване на капацитета на залата, достъпът ще бъде преустановен.