обновена 7:16 AM EEST, Sep 24, 2020

Библиотеката с признание от Министерството на културата

regionalna biblioteka petur stupov

Регионална библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище получи признание от Министерството на културата във връзка с 60-та си годишнина.

Днес на официална церемония в галерия „Средец” в столицата Министърът на културата Боил Банов отличи изявени дейци на изкуството и културата по повод Деня на народните будители – 1 ноември.


Над 40 дейци и институции получиха наградата „Златен век”, почетния знак „Печат на цар Симеон Велики“ и грамоти за приноса си към развитието и популяризирането на българската култура.


„Тази година отличихме много читалищни дейци, преводачи, библиотекари, хора, които са важни за духа на нацията. За мен е голяма чест да връча тези награди по повод Деня на народните будители и да поощрим съвременните будители – те са хората, които ни водят напред“, каза министър Боил Банов по време на церемонията. Той им пожела да са здрави и да бъдат горди с това, което правят за нацията.


С Грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство, както и във връзка с отбелязване на 60-та й годишнина бе удостоена Регионална библиотека „Петър Стъпов“.