обновена 4:07 PM EEST, Jul 3, 2020

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 27-годишно момче от Опака се нуждае от средства за лечение

73321846 113273520106785 552163130172506112 n

27-годишно момче от Опака се нуждае от средства за лечение.

Радослав Георгиев е диагностициран с мозъчен тумор „Медулобластом в лява малкомозъчна хемисфера“ през април 2018 г. Правят му операция в София, а след това преминава през два курса лъчетерапия във Варна. Възстановява се и започва работа. И така – до 12 октомври, когато болестта се завръща със страшна сила.

Ден преди рождения му ден е приет по спешност в болница. Направените изследвания – скенер и ЯМР, показват множество метастази по гръбначните прешлени и костите, като едно от образуванията притиска и блокира важни органи. Последва операция и част от тумора е отстранена. След направена консултация с лекар в турска клиника диагнозата на младия мъж е потвърдена - множество метастази по всички кости в областта на гръбначния стълб. Медиците определят положението като много сериозно, както и че  лечението ще бъде продължително. Препоръчват започването на първия етап от лечението – лъчетерапия, за което обаче трябва да бъде преведена цялата сума, определена от болницата, в размер на около 33 хил. лв. Сумата е непосилна за семейството на Радослав. А това е само началната сума за лечение, предстои му и химеотерапия в няколко курса.

До момента благодарение на добри хора сме събрали почти половината от първоначалната сума за лечението - около 16 000 лв., каза сестра му Гергана Петрова. Моля от сърце всеки, който има възможност да ни помогне, защото ще ни бъдат необходими още много средства, призовава тя.

За брат си Гери каза, че е един много позитивен млад човек, който обича приключенията и пътуванията. Той е икономист по образование, завършил е Икономическия университет във Варна. Радо е много общителен и добронамерен. Има много приятели, защото просто е добър човек, сподели още сестра му.

Разкрита е дарителска сметка в Централна Кооперативна Банка:


Радослав Росенов Георгиев
IBAN: BG44 CECB 9790 10C1 7480 01 – в лева
BIC: CECBBGSF

Активиран е и PayPal акаунт: paypal.me/rgeorgiev92 или с имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Жителите на община Опака могат да се включат в дарителската кампания и чрез специалната кутия, поставена до входа в сградата на общинска администрация.