обновена 1:23 PM EEST, Sep 29, 2020

Задържаха в търговищкия арест двама за притежание на канабис и метамфетамин

beleznici16

Два случая на държане на канабис и метамфетамин са установени по време на проведена на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

За това информираха от пресцентъра на ОД МВР Търговище.

При извършена на 14.11.2019 г. около 16,30 ч. в гр. Търговище полицейска проверка на 26-годишен мъж от с. Божурка, община Търговище, е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,52 грама, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, и 0,35 грама кристално вещество, което при извършване на полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.

Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена около 17 ч. на същия ден в гр. Търговище полицейска проверка на друг 26-годишен мъж – от с. Подгорица община Търговище, е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,45 грама, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, както и 0,30 грама кристално вещество, което при извършен наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.

Той също е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

По време на специализираната полицейска акция са проверени 12 МПС и 21 лица.