обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Ремонтират тротоарите на ул. „Христо Ботев“

DSC09941

Днес започна ремонт на тротоарните настилки на ул. „Христо Ботев“.

Ще бъдат обновени тротоарите по цялата дължина от 800 метра на улицата. Дейностите са заложени в капиталовата програма на Общината и се извършват от Общинското предприятие БКС.

В момента екип на предприятието работи на западния тротоар на улицата, в участъка между Центъра за младежки дейности и инициативи и сградата на Областна дирекция „Земеделие“. С багер се премахват старите плочи. На тяхно място ще бъдат поставени нови, с размер 40 x 40 см.

Общата площ, която трябва да бъде обновена, е над 4000 кв. м. Няма да бъдат премахвани дървета по протежение на улицата.

Паралелно, Общинското предприятие „Флора“ работи по обновяването на северния тротоар на ул. „Паисий“. Дейностите там ще обхванат 1200 кв. м, в участъка от кръстовището с ул. „Кап. Данаджиев“ до кръстовището с ул. „Трапезица“. Общинското предприятие вече обнови 2000 кв. м настилки на южния тротоар в посочения участък.

Припомняме, че през последните 4 години Община Търговище реновира над 22 дка от общо 92 дка тротоари на територията на града.

Обновяването на тротоарните настилки е сред приоритетите и в новата програма за управление на кмета д-р Дарин Димитров.