обновена 12:45 PM EEST, Sep 22, 2020

Представиха зам.-кметовете на Търговище

79234619 2525940920777207 7541119169048084480 n

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров представи днес на пресконференция новия си екип.

Както вече ви информирахме, Община Търговище ще има с един по-малко зам. кметове.


Инж. Митко Панайотов щe oтгoвapя зa „Уcтpoйcтвo нa тepитopиятa, oĸoлнa cpeдa и тpaнcпopт“. Pecopът нa Валентин Велчев щe бъдe “Бюджeт, финaнcи и иĸoнoмиĸa“, a нa Рая Матева ca oтpeдeни „Xyмaнитapни дeйнocти и coциaлнa пoлитиĸa“.


Всеки от тримата зам. кметове ще бъде натоварен с повече задължения, но смятаме, че по този начин Общината ще се ръководи по-оперативно, заяви д-р Димитров.


Секретарят на Общината Христалина Халачева ще осъществява цялостното административно ръководство, ще координира и контролира функционирането на общинската администрация и ще отговаря за функция „Култура“ и звената към нея, както и за направлението „Туризъм“, поясни кметът.


Промените в структурата на адимистрацията д-р Димитров аргументира с по-добрата работа на звената и качественото обслужване на гражданите. Намалява се броят на ръководния персонал за сметка на експертния, подчерта той.


В Община Търговище един служител отговаря за 420 граждани, при средно равнище за страната – от 278 души на общински служител. Това означава, че в нашата администрация работи сравнително малък персонал, в сравнение с други общини. Смятам, че ние се справяме добре. Стараем се да бъдем по-иновативни, бързи и коректни в услугите за граждани, заяви д-р Димитров.