обновена 12:48 PM EEST, Jun 15, 2021

Наградиха участниците в конкурса "Будителите на моя роден край, които трябва да помним"

1001207

На официална церемония днес бяха наградени участниците в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним”.

Конкурсът за мултимедийна презентация бе организиран от евродепутата Асим Адемов. В него са били представени 22 ученически разработки.

Асим Адемов награди призьора в конкурса. На първо място е класирана Елинор Георгиева, ученичка в 11 клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици” – Търговище. Голямата награда за нея ще бъде посещение на Европарламента в Брюксел. На второ място журито класира Нихал Сюлейманова от I СУ „Свети Седмочисленици“ – град Търговище и Станислава Станчева от ПГСС „Н. Пушкаров“ – град Попово, а на трето място – Гамзе Салиева от ПГТЛП – гр. Попово.

Областният управител Митко Стайков връчи грамота и специална награда на Гюрай Мехмедов Хюсеинов, ученик в Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост – гр. Омуртаг. „За мен е чест и удоволствие да поздравя всички участници в конкурса, както и техните преподаватели за мотивацията и подкрепата, която със своята работа всекидневно оказват на децата. Радвам се, че в област Търговище има много талантливи деца, което пък ни задължава да работим все по-усърдно и в посока подобряване както на материално-техническата база в училищата, така и за създаване на условия за тяхното развитие впоследствие” – заяви той.

Ралица Савова и Айсу Ибрямова - ученички в VIII клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“, са носителите на специалната награда на кмета на община Търговище. Те са разработили презентация за живота и творчеството на патрона на своето училище. От всички участници в конкурса избрах да наградя тях, защото ме впечатли чувството на принадлежност, което те имат към училищната си общност, видно от тяхната работа. Нека помним и предаваме на поколенията делото на нашите будители, съхранили вечния българския дух. Благодарение на тях днес ние сме достойни граждани на Европа и света, подчерта кметът д-р Дарин Димитров.

Мария Тончева от X клас на ПГИИ „Дж. Атанасов“ получи специалната награда на началника на РУО - Търговище Елка Станчева. 

Евродепутатът Асим Адемов връчи грамоти на всички участници.