обновена 3:31 PM EEST, May 31, 2020

Пет години кино в Търговище

bk 130117

Кино "Кинополис"-Търговище и ОНЧ "Напредък-1864"-Търговище организират съвместна инициатива за Деня на българското кино - 13 януари.

Домакините ще посрещнат търговищенци и гостите на града с безплатна прожекция на филма "Лошо момиче" от 16.00 часа днес в кафе-театъра на ОНЧ "Напредък-1864" /зала 2/. Веднага след това ще бъде представена премиерата на късометражния филм на Кольо Ст.Колев - "Надежда".


“Това е филм за трансформациите на изкуството в живота ни, арт средата и въздействието й върху светогледа ни. Как магията на балета, изобразителното изкуство и вдъхновението от миналото могат да създадат архитект, който да не изгуби връзката си с тази магия. Онази магичност, която въздига креативността и репресира посредствения ум", разказва авторът на късометражния филм Кольо Ст.Колев.


Паралелно с това любителите на киното ще имат възможността да гледат всички прожекции в зала 1 /концертната зала на читалището/ на промоционална цена. На 13 януари 2020 г. организаторите са подбрали в програмата филмите:


14:40 – Овца или вълк 2: Голям Прас 3D
16:20 – Случаят „Ричард Джуъл“
18:45 – Живи комини
21:00 – Случаят „Ричард Джуъл“

Промоционалният билет ще бъде на цена 5 лв. за всички прожекции в зала 1.


"Кинополис-Търговище вече стана на пет години, промоционалните билети и безплатната прожекция в Деня на българското кино са първата изненада за всички любители и приятели на киното в Търговище. Отделете от времето си и се отдайте на филмовото изкуство! Заслужава си!", сподели един от собствениците на Кинополис-Търговище Янаки Дерменджиев.


"Нека заедно отбележим 13 януари-Деня на българското кино! Заповядайте!", канят екипите на ОНЧ "Напредък-1864" и кино "Кинополис"-Търговище.