обновена 6:58 AM EET, Nov 25, 2020

Очаква се кратковременно влошаване качествата на питейната вода

tgo 08172

Във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой от абонати, получаващи вода от ВС „Тича”, се очаква на 18.01.2020г. кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната ни „Лаборатория за изследване на води”.


За това информират от ВиК Търговище.


Както стана ясно, на 17.01.2020 г. от 04:00 до 16:30 часа се предвижда спиране на водата от язовир „Тича” поради което се предвиждат планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на град Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „Тича” населени места.

Ще бъдат засегнати още и кв.М.Малчев , кв.Въбел, индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Възстановяване на водоподаването към града ще се извърши веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности от страна на „ВиК” ООД Шумен и „ВиК” ООД Търговище.


Дежурните ни екипи ще работят денонощно по възстановяването на водоподаването в зоните, кварталите, районите и населените места, ограничени през деня. То ще се извършва поетапно и в продължение на 4-6 часа през нощта на 17.01.2020 г. срещу 18.01.2020 г., като се очаква на 18.01.2020 г. след 06:00 часа да се нормализира налягането в цялата ВВМ на града.


Водоподаването в засегнатите близки населени места, ще бъде възстановено след 10:00 часа на 18.01.2020г.


За наложили се допълнителни ограничения в режимите и/или влошени качества на питейната вода, ВиК Търговище ще информира своевременно абонатите си чрез средствата за масова информация и на електронния си сайт.
Използваме случая да поднесем нашите извинения за причинените неудобства в резултат на наложилите се ограничителни мерки, както и да призовем нашите клиенти към разбиране и съобразени действия към предстоящата ситуация, като най-вероятно няма да бъдем в състояние да обслужваме нормално известните на гражданите телефони за връзка, се казва в съобщението на ВиК Търговище.