обновена 6:38 AM EEST, Aug 12, 2020

За седмица - 23 нарушения на скоростта от водачи на товарни автомобили

policeavtomobil tg1

За времето от 10 до 17 февруари 2020 г. в област Търговище, както и в цялата страна, бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите по линия на Европейската мрежа на службите на“Пътна полиция“ - ROADPOL.

По време на едноседмичната акция контролните органи в област Търговище са проверили 318 товарни автомобила. Установени са общо 64 нарушения. Най-много от  тях са свързани с управление на МПС с превишена скорост – 23 случая, поясняват от полицията.

Установени са и 5 случая на управление от водачи, които не са използвали обезопасителни колани, 4 – свързани с нередовни документи на водачите, и 3 – с нередовни документи н превозното средство.

Образувано е бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс за констатиран случай на управление на товарен автомобил „Ивеко 35“ в община Търговище от 42-годишен водач от гр. Варна под въздействието на наркотичното вещество канабис.

Установен  е и случай на превоз на неукрепен товар. В хода на акцията на двама водачи са временно отнети свидетелствата за управление на МПС, заради неплатени глоби за нарушения по Закона за движение по пътищата. На 19 водачи са връчени електронни фишове.

Значително по-малко нарушения са установени при проверените по време на акцията в областта ни 57 автобуса – 3 случая на неизползване на обезопасителни колани от водачи; 2 нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство, и едно друго нарушение по гореспоменатия закон.