обновена 1:07 PM EEST, Jul 9, 2020

Областният управител присъства на Общото събрание на БЧК – Търговище

a2502201

„Нека каузата в подкрепа на нуждаещите се наши съграждани се увенчава с все по-големи успехи.

Нека срещате разбиране и подкрепа както от местните управници, така и от представителите на бизнеса в региона, защото само единни и заедно можем да бъдем полезни за обществото”, каза Митко Стайков на провелото се вчера Общо събрание на Областната организация на БЧК – Търговище. 

Областният управител поздрави членовете и доброволците на червенокръстката организация в Търговище за разнообразната и обществено значима дейност.

Той подчерта, че винаги е готов да съдейства за успешното реализиране на важни за жителите на област Търговище доброволчески инициативи.

Основните приоритети на областното и общинските ръководства на БЧК – Търговище са стабилизиране на членския състав, развитие и повишаване капацитета на общинските организации за справяне с основните червенокръстки дейности. Със своя кадрови и доброволчески потенциал организацията мобилизира подкрепа и изпълнява хуманитарни дейности с реално влияние върху развитието на гражданското общество в цялата област.


По време на 66-та редовна сесия бе поставена висока оценка на дейността и инициативността на младите хора в организацията и реализираните от тях кампании през отчетната година. Бяха представени отчетен доклад на Областния съвет на БЧК за дейността на Областната организация за 2019 г., отчетен доклад на Областната контролна комисия, както и отчет за изпълнението на бюджета за изминалата година. Приети бяха план за дейността на червенокръстката организация и годишен бюджет на структурата за настоящата 2020 г.