charovna2017

обновена 2:53 PM EEST, May 26, 2020

Община Търговище препоръчва гражданите да използват електронните услуги на администрацията

obshtinatg0915

Община Търговище призовава гражданите да се възползват от възможността за заявяване административни услуги по електронен път, без да е необходимо посещение в сградата на местната администрация.

Препоръката е във връзка с мерките, разписани от Националния оперативен щаб за превенция от коронавирус COVID-19.

150 са услугите, които вече могат да бъдат заявени, заплатени и получени изцяло онлайн. Те са достъпни чрез Единния портал на Държавна агенция „Електронно управление“, както и чрез уебсайта на администрацията. За повечето от тях е необходимо гражданите да притежават електронен подпис.

Сред услугите, които могат да бъдат заявени и получени електронно, са: издаване на удостоверения за настоящ и постоянен адрес, за наследници, за идентичност; дубликати от удостоверения за раждане и брак; удостоверение за липса на задължения; данъчна оценка и много други.

Без електронен подпис гражданите могат да правят деловодна справка, да проверяват размера на дължимите от тях местни данъци и такси, да се запишат за приемния ден на ръководството, да подават сигнали за корупция и заявления за достъп до обществена информация.

Жалби и сигнали се приемат на тел.: 0601 6 86 12  - Горещ телефон на Община Търговище, тел.: 0601 6 35 85 - Дежурен в Общинския съвет за сигурност /денонощно/, както и на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Припомняме, че местните данъци и такси могат да бъдат заплатени и по Интернет, като срокът за внасяне на първата вноска е 31 март. Сметката на Общината е: IBAN BG60UBBS80028413869000, БАНКА ОББ АД – клон Търговище. Отбелязват се и кодовете за вида плащане. Техния списък е достъпен на: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=24.

Центърът за административно обслужване продължава да работи, като са предприети необходимите мерки за дезинфекция.

Порталът за електронни услуги на Община Търговище е достъпен на: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=28.