обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Затягат мерките на петте КПП-та в Търговище

90618053 199209111369138 7559244467908116480 n

От днес мерките на всички 5 КПП-та в Търговище са затегнати.

За преминаване през тях е необходимо гражданите да представят попълнена декларация, с адреса си, месторабота, както и други обстоятелства, налагащи пътуването (здравословно състояние на пътуващия или на негови близки и други). Декларацията може да бъде изтеглена от сайта на МВР или да бъде получена на място на всяко КПП. Попълва се еднократно.

„На полицейските служители, които работят на контролно-пропускателните пунктове, се правят извънредни инструктажи преди застъпване на смяна. Те самите разясняват на хората, които желаят да пътуват, в какви случаи това е допустимо. Засега гражданите проявяват разбиране към новите мерки, благодарение на което по тези пунктове няма напрежение. Важното е всички да осъзнаят, че мерките не представляват ограничаване на правото им на придвижване, а целят запазване на здравето и живота им“ – каза вчера пред медиите ст. комисар Николай Ненков - директор на ОД МВР Търговище.  
Той апелира всички да проявят необходимата отговорност и самодисциплина в сложната ситуация и добави, че редуциране на излишните пътувания и предприемането на такива само при неотложна необходимост на този етап нямат алтернатива.