обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Заповед за забрана на регистрация по настоящ адрес в общината издаде кметът на Търговище

ddk 170118

Длъжностните лица по гражданско състояние и кметовете на населените места на територията на община Търговище да не извършват адресна регистрация понастоящ адрес.

Това гласи новата заповед на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров.


На страницата си във фейсбук градоначалникът се аргументира:


Вчера издадох заповед за забрана за регистрацията по настоящ адрес в общината. Вероятно на много от Вас мярката може да се стори непопулярна, но вярвам, че точно в този момент е правилната.


Причината – опити за злоупотреба от страна на стотици жители от различни населени места в общината, целящи да избегнат забраната за влизане в града, без да имат неотложни причини. Хора, с адреси от над 20-30 години в селата на общината, изведнъж започват масова регистрация в града.


Не приемам изтъкнатата от някои причина, че няма да могат да пътуват до работа. Припомням, че МВР публикува специална Декларация на сайта си, в която попълвате адреса и местоработата си. Не е нужно да променяте адресната си регистрация, ако работите в Търговище, но живеете в някое от селата на общината. Подписът на работодателя Ви в декларацията е абсолютно достатъчен.


Организацията за закупуването на лекарства и храна пък е възложена на кметовете по места. Моля, сигнализирайте, ако сте получили отказ да ви бъдат доставени необходимите продукти. Няма да оставим никого без храна и лекарства!


Тъжно, даже направо е страшно, в моменти като този да си мислим, че заблуждавайки органите на реда и заобикаляйки правилата, ще спечелим нещо. Защото много по-вероятно е да се окажем губещи. И потърпевши от това наше поведение ще са нашите родители, баби, дядовци, деца.


Знам, че жителите на община Търговище са отговорни хора. Моля Ви, нека го покажем и този път!

Заповедта можете да видите ТУК.