обновена 4:14 PM EET, Jan 15, 2021

42 акта на хора без маски в Търговищко

polkola 0418

42 акта за нарушаване на противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето, въведени със заповед на министъра на здравето, са съставили през вчерашния ден полицейски служители от трите районни управления в състава на областната дирекция в Търговище.

Нарушенията са констатирани в хода на извършените проверки за спазване на тези мерки на открити и закрити обществени места, и се изразяват в неносене на предпазни маски от някои граждани. По този текст са санкционирани 21 граждани на община Попово, 13 жители на община Търговище и 8 – на община Омуртаг.

На 14.04.2020 г. при извършени проверки на обществени места служители на РУ-Търговище са съставили и 2 акта  за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването, регламентираща забрана на посещенията и разходките в паркове.

От полицията напомнят, че глобите за това нарушение бяха намалени и към момента на нарушителите се съставя акт за глоба в размер на 300 лв.  

Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура-Търговище. На същия ден техни колеги от РУ-Омуртаг са съставили актове за установяване на административно нарушение на трима души - за неспазване на заповед на кмета на общината, забраняваща струпване на повече от двама възрастни на обществено място.