обновена 5:23 PM EEST, Jul 14, 2020

38 души се включиха в екосъревнованието, посветено на Деня на Земята

DSC01354

38 участници се включиха във виртуалното екосъревнование на Общината по повод Деня на Земята и навършването на 50 години от първото отбелязване на празника.

Всички те получават предметни награди, като съгласно регламента, те бяха разпределени чрез жребий. Той бе изтеглен днес в присъствието на кмета д-р Дарин Димитров, зам.-кмета инж. Митко Панайотов и секретаря на Общината Христалина Халачева. 

Сред наградите са термочанти, чадъри, комплекти за бадминтон и тенис на маса и други. 

Най-голям бе интересът към категорията "Нов живот". Общо 20 души от общината показаха изработени от тях предмети, на които са дали „нов живот“ и от ненужен отпадък са ги превърнали в полезен, оригинален продукт.

16 са включилите се в категория "Цвете за теб и за мен", в рамките на която показаха снимки от цветните си градини и балкони. 

Участниците в категорията "ЕкоСлоган" бяха 7. Те трябваше да създадат слоган, посветен на Деня на Земята, като го обвържат с нашия град. Експертно жури от Общината определи за най-добро предложението "Аз, ти, ние - активни за чисто Търговище!" на Трифон Ивалинов. Под този наслов ще преминават всички екоинциативи в Търговище, включително всеки 22 април (Ден на Земята). 

Участниците могат да получат наградите си на централния вход на Община Търговище на площад „Свобода“, всеки работен ден, от 8.00 до 17.00 часа. Жителите на населените места в общината, участвали в екосъревнованието, ще ги получат чрез кметовете или наместниците по места.

Целта на инициативата бе, въпреки трудната ситуация,  да насочи вниманието към проблемите, свързани с опазването на околната среда, както и към преосмисляне на личната отговорност към разходването на природните ресурси.

Снимките, изпратени от всички участници, са публикувани в официалната фейсбук страница на Община Търговище. 

Списък с разпределението на наградите е публикуван в уебсайта на Общината:https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/2020/EKOSAREVNOVANIRE%20REGLAMENT.pdf