обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Конкурс за детска рисунка „Моето красиво Търговище“ за 1 юни

dd7

Конкурс за детска рисунка „Моето красиво Търговище“ обявява местната администрация по повод Международния ден на детето – 1 юни.

В него могат да участват деца на възраст от 4 до 15 години. Те трябва да пресъздадат в творбите си красиви градски пейзажи от Търговище и околностите.

Участниците ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи: от 4 до 6 години; от 7 до 10 години и от 11 до 15 години. Творбите трябва да са във формат А 4 или А 3. Използваните техники могат да са разнообразни: акварел, темпера, рисунки с молив, смесена техника.

Творбите се предават в срок до 28 май в отдел „Култура“, стая 86, ет. 4 в Община Търговище. На гърба на всяка рисунка трябва да се посочат заглавие на творбата, имената на автора, възраст и телефон за контакт. Всяко дете може да участва само с една творба.

Произведенията ще бъдат оценявани от 3-членно жури, в състав: художниците Валентин Голешев и Александър Христов и експерт от отдел „Култура“ в Община Търговище. Ще бъдат определени по 1 победител и 1 подгласник във всяка от възрастовите категории. Отличените ще получат предметни награди, а най-добрите творби ще бъдат изложени във витрината на ул. „Васил Левски“.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 1 юни в уебсайта и фейсбук страницата на Община Търговище.

Новината е тагната с: търговище конкурс 1 юни